
Peugeot daha önce de çok amaçlı araçlar üretmişti. Ama bu defa ortaya çıkan eser , hatchback - SUV - MPV karışımı ve son derece estetik...
Kafaların fazlaca karışmaması için , tonlarca kısaltma kullanılan otomotiv camiasındaki bu üç kelimeyi hemen açıklayayım ;
Hatchback : Sedan kasalar ve station wagon kasalar arasına konumlandırabileceğimiz bir "ara" yapıdır. Sportif sedan veya kibar station şeklinde de açıklayabiliriz.
SUV : "Sport Utility Vehicle" tanımının kısaltması olan bu terim , çekiş sistemleri ve süspansiyon karakterleri bakımından hem şehir içi hem de hafif arazi koşullarında keyifli kullanımlar sunabilen araçları ifade eder.
MPV : "Multi Purpose Vehicle" tanımının kısaltmasıdır , çok amaçlı kullanımlara uygun araçları ifade etmektedir. Genelde şehir içi kullanım için uygun ebatları olan , bunun yanında yüksek bagaj ve yolcu kapasitesine sahip , çok yönlü araçlar kastedilmektedir.
Özetle , Peugeot mühendisleri yeni 3008 Crossover ile birlikte kafalarımızı tamamen allak bullak eden bir sınıf yaratmış oluyorlar... :)
Yani 3008 , hem bu üç araç sınıfına da dahil hem de bu bahsettiğim üç araç sınıfından da değil...
Yeterince anlatamayabildim mi acaba ? :)

Dolayısı ile , otomobil dediğimiz aracın inşa temelini şimdilik değiştiremediğimize göre , talebin tıkanmaması için , tüketiciye farklı otomobil sınıfları yaratmak bir zorunluluk.
Peugeot , 3008 Crossover ile bunu mükemmel bir şekilde başarmış...
Motor kapağının altında ilk aşamada 2 adet benzinli ve 2 adet dizel motor olacak.
Benzinli motorlar , diğer Peugeot modellerinden de tanıdığımız 1,6 vti / 120.-hp / 160.-nm ve 1,6 thp turbo beslemeli 150.-hp / 240.-nm ' lik versiyonlar şeklinde olacak.
Peugeot ' un "medar-ı iftihar" ı dizel motorları ise 1,6 hdi-fap / 110.-hp / 240.-nm ve yeni tanışacağımız 2,0 hdi-fap / 150.-hp / 340.-nm. Özellikle 2,0 hdi-fap ithal edilecek mi yoksa yüksek vergi dilimi yüzünden geri planda mı tutulacak , bekleyip göreceğiz.
3008 modellerinin en çevreci ve en tutumlu versiyonu olan 1,6 hdi-fap ortalama 4,9.-litre yakıt tüketirken , 130.-g/km ' lik CO2 salınımı sayesinde ne kadar yeşil bir motor olduğunu net bir şekilde gösteriyor.

Özellikle önden bakıldığında sanki biraz daha geniş görünecek şekilde gövde eğimleri ile oynansaymış daha iyi olacakmış... Tavan yüksekliği ile gövde genişliği oranını bu şekilde fazla sevmiyorum...







Bagaj içi de oldukça hareketli. Çift katlı olarak kullanılabildiği gibi , ortadaki seperatörden kurtulup tek hacim olarak da yükleme yapabiliyorsunuz. Yetmediyse iki parçalı yatan arka koltukları sayesinde elde edeceğiniz hacim için tek bir tanımım var ;
"3008 numaralı ambar yükleme için hazır"... :)







Hiç yorum yok:
Yorum Gönder