ARABA DELİSİ...

23 Temmuz 2008

Nürburgring Pist Rekoru...

Almanya ' daki Nürburgring pisti , gerek uzunluğu (yaklaşık 21.-km) gerek pist özellikleri sebebiyle her zaman "mihenk taşı" olmuştur. Yeni bir performans otomobili üretildiğinde , onun Nürburgring ' deki en iyi tur zamanına dair verilen cevap , o otomobilin ne kadar kabiliyetli bir sporcu olduğunu herkese anlatan en net ve kesin cevap olmuştur her zaman.
Kişisel kullanıma açık olan Ring (Nürburgring ' e kısaca "Ring" de deniyor..) , kendisinin ve araçlarının sınırlarını keşfetmek isteyen kişilerin akınına uğramasının yanında , otomobil üreticileri için de önemli bir test pisti konumundadır.
Bu pistte , yasal olarak trafikte dolaşabilen standart araçlar sıralamasında en iyi tur zamanı 6 dakika 55 saniye ile Radical Sr8 ' e ait.

360.-hp gücünde ve 650.-kg ağırlığındaki bu yaratığı tabii ki "standart" bir araç olarak kabul etmeyebilirsiniz. Haklısınız , o safkan bir yarış otomobili , ama gerçekten de Radical ' ın trafikte dolaşması yasal... Onu İstanbul cadddelerinde düşünüyorum da... Komik olurdu herhalde...

Daha fazla "otomobile" benzeyen araçlar arasında ise rekor 7:26.4 ile Chevrolet Corvette C6 Zr-1 ' e ait. 647.-hp gücünde ve 1.511.-kg ağırlığındaki bu "gelmiş geçmiş en hızlı Corvette" rekoru geçtiğimiz Haziran ayında kırdı.

Üçüncülük 7:27.82 ile , 650.-hp / 1.230.-kg ' luk Pagani Zonda F Clubsport ' a ait...

Listenin devamını merak edenler için ; Nürburgring Lap Records

Etiketler: , ,

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home