ARABA DELİSİ...

7 Temmuz 2009

Bmw X1 Sonunda Görücüye Çıktı...

Sonunda objektiflerin karşısına geçen yeni X1 , Avrupa ' da şimdilik sadece dizel motorlar ile satılacak. Üstelik daha çarpıcı bir konu daha var ki o da , X1 için iki farklı sürüş paketi olması. Bu iki sürüş paketinde arkadan itişli sDrive ve 4 tekerlekten çekişli xDrive seçenekleri mevcut.
Model yelpazesine biraz daha detaylı değinirsek ;
sDrive 18D ve xDrive 18D modellerinde 2.000.-cc hacminde tek turbo beslemeli motor 141.-hp / 320.-nm gücünde olacak. Bu iki model de 6 ileri düz şanzımanla yönetilecek.
sDrive 20D ve xDrive 20D modelleri de aynı şekilde 2.000.-cc hacimli tek turbolu motor ve 6 ileri şanzımanla satılacak ama bu defa 174.-hp / 350.-nm güç üretecekler.
Şimdilik en performanslı versiyon olan 23D ise sadece xDrive paketi ve 6 ileri otomatik şanzıman ile satılacak. Bu versiyon da 2.000.-cc hacminde bir motora sahip olacak ama bu defa çift turbo besleme sayesinde 201.-hp / 400.-nm güç üretecek.

X1 böyle bir görsellik ve ebatlarla üretildiğine göre , ben şimdiden yeni X3 ' ün ne menem birşey olacağını merak etmeye başladım...

Etiketler: ,

2 Comments:

  • Bence Gereksiz Tasarım X5 İ çıkardınız x3 neyinize daha x6 hoşgeldi x3 gereksiz buluyorum fazla söze gerek yok

    By Anonymous Erkan Kabataş, at 8/30/2009  

  • X1 ile birlikte , yeni yeni hareketlenen "farklı ebatlarda SUV" pazarı net bir çerçeveye kavuşmuş olacak. Yani kişi eğer ki bir Bmw-SUV almak istiyorsa , bütçesine ve ihtiyacına göre 4 farklı tür arasından seçim yapabilecek. Esasen benzer cesarete ve bütçeye sahip diğer firmaların da bu davranışı izleyeceklerini söylemek zor değil.
    Ve hatta ne ilginçtir ki , yıllardır Land Rover ve Toyota ' nın yaptığı , ancak böyle bir tepki çekmediği bir uygulamadır bu...
    Land Rover serisi Defender ile başlar , Freelander , Discovery vs..vs.. diye gider...
    Aynı şekilde Toyota da Rav4 ,Land Cruiser Prado , Land Cruiser v8 diye devam eder...
    Kısacası , tüketici satınalma davranışı bu tür farklı kullanımlara aynı anda hitap edebilen otomobil türlerine hızla kayıyor. Hatta son yılllardaki SUV satışlarına bakarsak ciddi bir talep patlaması yaşandığı aşikar. İşte bu hareketi iyi analiz eden Bmw , model gamında bu tür bir yeniliğe gitmekten çekinmemiş. Esasen sanırım pekçoğumuzun rahatsız olduğu şey , Bmw gibi bir markanın SUV ' lar üzerinde bu kadar çaba harcaması. Onun yerine Bmw ' den çok daha ateşli spor otomobiller bekliyoruz belki de...

    By Blogger Erhan YILMAZ, at 8/31/2009  

Yorum Gönder

<< Home